Voeding & Diëtetiek

De oorspronkelijk basis voor Eszensa ligt in de Voeding & Diëtetiek. De opleiding tot voedingskundige/diëtist baseert haar adviezen op de Schijf van Vijf met daaraan gekoppeld vijf aanbevelingen. Veel mensen in Nederland gaan ervan uit dat ze gezond eten als ze volgens deze aanbevelingen eten. Wellicht geldt dat ook voor u.

Orthomoleculair

Veel mensen die zich bij Eszensa melden eten globaal volgens de Schijf van Vijf en hebben klachten. Vanuit de Orthomoleculaire Geneeskunde wordt u geholpen met behulp van de juiste moleculen uit voeding en supplementen klachten te verminderen en de energie en vitaliteit te vergroten.

Maak Uw Keuze

Voor vragen of een afspraak: 0592 – 26 44 09
Of stuur een email naar: info@eszensa.nl
Westerend 3, 9461 EG Gieten

PNI

Aanvullend op deze inzichten biedt de Psycho Neuro Immunologie (PNI) de wetenschappelijke onderbouwing van de holistische aanpak binnen Eszensa. Deze totaalaanpak betekent dat ook wordt gekeken naar leefstijl, beweging, psychologische invloeden en de effecten daarvan op het immuunsysteem.

Klankschalen

Veel klachten ontstaan vanuit de disbalans die in het lichaam is ontstaan door te langdurig aan stress bloot te staan. Stress is een belangrijke trigger voor het immuunsysteem om te reageren. Langdurige stress kan zo het functioneren van zowel lichaam als geest ernstig verstoren. Een verstoorde energiebalans is dan het gevolg. Er zijn veel manieren om de energiebalans te helpen herstellen. Eszensa werkt met de trilling van geluid om een verstoorde energiebalans te helpen herstellen. Een behandeling met behulp van klankschalen wordt als uiterst ontspannend ervaren en ondersteunt heling op onbewust niveau.

NLP

Eszensa is geïnteresseerd in datgene wat mensen drijft om te doen wat ze doen en waarom mensen soms niet doen wat ze willen of juist wel doen wat ze niet willen. Eszensa gebruikt de inzichten vanuit NLP als een effectieve methode mensen te helpen om te doen wat ze willen en te laten wat ze niet meer willen. De opleiding NLP Practioner en NLP Master Practioner vormen de basis voor het werken met nlp.

Wetenschap

Eszensa gelooft in de mogelijkheid van samenwerking tussen reguliere behandeling (vaak symptomatisch en met een focus op een deelgebied) en klinische Psycho Neuro Immunologie (meer oorzakelijk en holistisch). De wetenschappelijke basis van zowel regulier als klnische PNI ziet Eszensa als de mogelijkheid tot verbinding.