klinische Psycho Neuro Immunologie

De basis voor diagnose en behandeling via Eszensa ligt in de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI). Binnen dit vakgebied wordt op basis van wetenschappelijk onderzoek gekeken naar het verband tussen psyche, immuunsysteem en alle uitscheidende organen. Mensen hebben hun DNA van hun biologische ouders, die op hun beurt hun DNA van hun biologische ouders hebben. Zo is het menselijk DNA van Homo Sapiens Sapiens (de moderne mens) circa 200.000 jaar oud.  Het DNA bepaalt hoe we er van binnen en van buiten uitzien. Aan het DNA is weinig veranderd. Aan de leefstijl is echter veel veranderd. Hoe groter de mismatch tussen de leefstijl waarop ons DNA gebaseerd is en de leefstijl van de moderne mens hoe groter de kans op klachten. Hoe kleiner de mismatch gemaakt kan worden hoe kleiner de kans op klachten wordt. Samen met u wordt gekeken hoe groot de mismatch in uw geval is en wat er nodig is om de mismatch kleiner te maken om klachten te verlichten of verhelpen.

Voeding, orthomoleculaire behandeling en fytotherapie

Veel mensen die zich bij Eszensa melden eten globaal volgens de Schijf van Vijf en hebben klachten. Voeding bepaalt wat de fysieke energiebronnen zijn waaruit het lichaam eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en spore-elementen kan halen. Vanuit een basisachtergrond in voedingskunde weet Eszensa dat dit de basis is voor de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Er is echter meer dan deze nutritionele groepen. Er zijn veel plantspecifieke stoffen die hun eigen effecten kunnen hebben in het lichaam. Deze plantspecifieke stoffen krijgen veel mensen niet standaard binnen door een gebrek aan variatie in de voeding en gebrek aan kennis over deze plantspecifieke stoffen en hun werking. Binnen de orthomoleculaire geneeskunde en kPNI wordt gewerkt met deze plantspecifieke stoffen om, afhankelijk van de klachten, de voeding aan te vullen. Op deze wijze wordt u geholpen om met behulp van de juiste moleculen uit voeding en supplementen klachten te verminderen en de energie en vitaliteit te vergroten.

Maak Uw Keuze

Voor vragen of een afspraak: 0592 – 26 44 09
Of stuur een email naar: info@eszensa.nl
Westerend 3, 9461 EG Gieten

Mycotherapie

Aanvullend op bovenstaand wordt door Eszensa gewerkt met mycotherapie ofwel het therapeutische werken met medicinale paddenstoelen. Een aantal medicinale paddenstoelen zijn bekend als eetbare paddenstoelen en kennen we als champignons, oesterzwammen, maitake, shiitake of eikhaas. Voor preventie of onderhoud zijn eetbare paddenstoelen een gezonde toevoeging aan het voedingspatroon vanwege een veelzijdigheid aan werkzame stoffen in de paddenstoelen. Om therapie te bedrijven zijn de hoeveelheden in de werkzame stoffen echter te laag. Binnen Eszensa wordt door Geja Heinen graag gewerkt met de extracten van medicinale paddenstoelen om klachten te verminderen dan wel te verhelpen. Deze oeroude therapievorm, die in Azië standaard en protocolair wordt toegepast als adjuvante therapie bij tumortherapie met chemo en bestraling, biedt enorm veel mogelijkheden. Geja Heinen geeft al jaren cursussen aan professionals in het werken met medicinale paddenstoelen.

Hypnotherapie en klanktherapie

In de praktijk blijkt regelmatig uit de diagnose (het analyseren van de film – hoe is de huidige situatie ontstaan) dat gebeurtenissen uit het verleden een rol spelen bij de klachten in het heden. Vaak zelfs op onbewust niveau. Onbewust gedrag (reactie op een trigger) ontstaat in een fractie van de tijd ten opzicht van bewust gedrag. Als de oorzaak in het onderbewustzijn ligt dan is een efficiënte aanpak om via het onderbewustzijn de oorzaak op te lossen. Daarbij kan hypnotherapie erg effectief zijn. Daarom wordt afhankelijk van de diagnose de mogelijkheid geboden om hypnotherapie toe te passen bij het oplossen van klachten.

Veel klachten ontstaan vanuit de disbalans die in het lichaam is ontstaan door te langdurig aan stress bloot te staan. Stress is een belangrijke trigger voor het immuunsysteem om te reageren. Langdurige stress kan zo het functioneren van zowel lichaam als geest ernstig verstoren. Een verstoorde energiebalans is dan het gevolg. Er zijn veel manieren om de energiebalans te helpen herstellen. Eszensa werkt met de trilling van geluid om een verstoorde energiebalans te helpen herstellen. Een behandeling met behulp van klankschalen wordt als uiterst ontspannend ervaren en ondersteunt heling op onbewust niveau.

NLP

Eszensa is geïnteresseerd in datgene wat mensen drijft om te doen wat ze doen en waarom mensen soms niet doen wat ze willen of juist wel doen wat ze niet willen. Eszensa gebruikt de inzichten vanuit NLP als een effectieve methode mensen te helpen om te doen wat ze willen en te laten wat ze niet meer willen. De opleiding NLP Practioner en NLP Master Practioner vormen de basis voor het werken met nlp.

Wetenschappelijke basis

Klinische Psycho Neuro Immunologie en daarmee de onderbouwing op wetenschappelijke basis is het vertrekpunt voor een behandelplan bij Eszensa. Juist deze wetenschappelijk basis, die voor reguliere geneeskunde als essentieel wordt gezien, maakt dat Eszensa gelooft in de mogelijkheid van samenwerking tussen reguliere behandeling (vaak symptomatisch en met een focus op een deelgebied) en klinische Psycho Neuro Immunologie (meer oorzakelijk en holistisch). Deze wetenschappelijke basis van zowel regulier als klnische PNI ziet Geja Heinen als een mogelijkheid tot verbinding om cliënten de optimale mogelijkheden te bieden voor herstel en vitaliteit.