PNI

Psycho Neuro Immunologie is de wetenschap die het verband bestudeert tussen psyche, zenuwstelsel, het immuunsysteem en de endocriene organen.

Eszensa is aangesloten bij de European Association in clinical Psycho Neuro Immunology. Voor meer informatie klik hier.

Evolutie

Vanuit de PNI wordt gekeken naar waar we vandaan komen. Uw genen zijn afkomstig van uw ouders. De genen van uw ouders zijn weer afkomstig van hun ouders. De genen daarvan zijn weer afkomstig van hun ouders. Kortom; onze erfelijke informatie is al heel oud. In onze erfelijke informatie ligt bijvoorbeeld opgeslagen dat we een darm hebben van 7 meter en één alvleesklier en twee nieren en hoe het brein alles beïnvloedt. De ‘programmering’ vanuit de erfelijke informatie bepaalt ook welke levensstijl het beste past bij die programmering.

PNI Lifestyle

Hoe meer de levensstijl afwijkt van de oorspronkelijke programmering hoe groter de kans op klachten. Van de huidige algemene westerse leefstijl kan gerust gezegd worden dat ze sterk afwijkt van de ‘programmering’ waaruit veel klachten verklaard kunnen worden.
Vandaar de uitspraak: ‘To restore health we have to go back to the future’. Ofwel: om in lijn te komen met onze ‘programmering’ moeten we weer eten zoals we aten, bewegen zoals we bewogen en ons gedragen zoals we ons gedroegen

De inzichten vanuit de PNI zijn belangrijk mede bepalend voor het behandelplan dat voor u wordt opgesteld.

Maak Uw Keuze

Voor vragen of een afspraak: 0592 – 26 44 09
Of stuur een email naar: info@eszensa.nl
Westerend 3, 9461 EG Gieten

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over evolutionaire gezondheidsleer.
En klik hier voor meer informatie over PNI.